Profit

De aanstelling van een privacy officer en het opstellen van een privacybeleid is een investering die in uw voordeel werkt.  Door hierover te communiceren met betrokkenen (de mensen van wie u persoonsgegevens verwerkt) krijgt uw organisatie een betrouwbare uitstraling.

Persoonsgegevens onmisbaar voor ´business´

Voor veel organisaties is het verzamelen en analyseren van persoonsgegevens steeds vaker een belangrijke werkwijze om doelen te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van cookies of big data analyses om gebruikers optimaal van dienst te kunnen zijn. Maar let op, als gevolg van deze ontwikkelingen maken betrokkenen – de natuurlijke personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt – zich in toenemende mate zorgen over de bescherming van hun persoonsgegevens. Door uw werkwijze binnen de grenzen van de wet te houden ontloopt u de hiervoor genoemde dreiging en behoud (of wint) u het vertrouwen van uw klanten. Lees hieronder hoe dat werkt.

Vertrouwen & communicatie

Het vertrouwen van betrokkenen is van groot belang voor een succesvolle organisatie. Dit vertrouwen kunt u laten groeien door aandacht te besteden aan uw privacybeleid en daar begrijpelijk over te communiceren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door duidelijke en leesbare privacyvoorwaarden te plaatsen op uw websites, in uw e-mailberichten en op uw overige communicatie-uittingen.

De rechten van de betrokkene

De betrokkene heeft verschillende rechten waar uw organisatie rekening mee moet houden. Een belangrijk recht van betrokkenen, dat bij organisaties vaak op veel praktische problemen stuit, is het recht op inzage. Hetzelfde geldt voor het recht op rectificatie, wissing of beperking worden. Zorg dat u maatregelen treft om betrokkenen op deze verzoeken te kunnen antwoorden.

Toestemming & doel

Vaak is toestemming van de betrokkene nodig voor een verwerking. Ook moet het doel van de verwerking vermeld zijn. Als persoonsgegevens worden verwerkt voor een ander doel dan het oorspronkelijke doel, dan moet hiervoor opnieuw toestemming gevraagd worden.

Advies nodig? Neem nu actie

PrivacyProfit helpt u het vertrouwen van betrokkenen te winnen en te behouden. Besteed al uw privacy werkzaamheden uit aan onze privacy officer met als resultaat 'compliancy & profit'. Vraag hier uw offerte op maat aan.